ایرلند: از سری مقالات زندگی کاری پس از تحصیل - آنچه باید بدانید

آینده کاری فارغ التحصیلان در ایرلند

داشتن چشم‌انداز مناسبی از آینده کاری یک پارامتر مهم در انتخاب مقصد تحصیلی است. اگر شما هم به تحصیل در ایرلند می‌اندیشید این مقاله شرایط بازار کار ایرلند را برایتان روشن خواهد کرد.


گردآورنده: مهدی گلستانی
144
ذخیره سازی
1399/07/18

آینده کاری در ایرلند

بی‌شک بازار کار در ایرلند که روزگاری به خاطر تهور اقتصادی‌اش «ببر سلتیک» نامیده می‌شد، اوج و فرودهای خاص خودش را داشته است. اما فارغ‌التحصیلان در ایرلند با در اختیار داشتنِ دانشگاه‌هایی رو به ترقی، اقتصادی پویا و رو‌به‌رشد و حوزه‌هایی پیشرفته، می‌توانند در برخورد با چشم‌اندازهای شغلیِ پیش روی خود نفس راحتی بکشند. تصمیم دارید تحصیل خود را در ایرلند ادامه بدهید اما نمی‌دانید که پس از فارغ‌التحصیلی چه چیزی در انتظارتان خواهد بود؟ این مطلب را در مورد زندگی پس از فارغ‌التحصیلی در ایرلند بخوانید تا بر ترس‌های‌تان فائق آیید و برنامه‌ریزی خود را برای ادامه‌ی تحصیل در خارج از کشور در ایرلند شروع کنید. 

آیا می‌توانم پس از فارغ‌التحصیلی در ایرلند بمانم؟

دانشجویان شهروند کشورهای EU برای تحصیل و کار در ایرلند محدودیتی ندارند، اما اگر شما شهروند کشوری از اعضای EU نیستید، باید به منظور اقامت در ایرلند با هدف اشتغال پس از فارغ‌التحصیلی اجازه‌ی اقامت شغلی دریافت کنید.
وقتی در یک دوره‌ی تحصیلی طولانی‌تر از سه ماه در ایرلند مشغول تحصیل می‌شوید، باید در اداره‌‌ی محلی مهاجرت در محل زندگی خود ثبت‌نام کنید. با انجام این کار، شرایط خاصی که با رعایت آنها می‌توانید در ایرلند بمانید، از جمله زمانی که پس از فارغ‌التحصیلی تا خروج از ایرلند در اختیار دارید، به ویزای‌تان الصاق خواهد شد. این شرایط بستگی به طول دوره‌ی تحصیلی‌تان خواهد داشت. 
دانشجویانی که شهروند کشوری از اعضای EU نیستند و مدرک کارشناسی ارشد در دست دارند، اجازه خواهند داشت تا شش ماه پس از فارغ‌التحصیلی در ایرلند بمانند و این دوره‌ی زمانی برای دارندگان مدرک PhD و پست‌دکتری حداکثر یک سال است. در این دوره می‌توانید درخواست اقامت شغلی یا گرین کارت بدهید. دانشجویان فارغ‌التحصیل دوره‌ی کارشناسی باید در مورد شرایط خاص ویزای خود مشاوره بگیرند تا اطلاعات لازم را در مورد طول بازه‌ی زمانی مجازشان برای اقامت در ایرلند پس از فارغ‌التحصیلی به دست بیاورند. برای دریافت اجازه‌ی اقامت شغلی باید یک پیشنهاد کار قطعی داشته باشید. 

به چه نوع از اجازه‌ی اقامت شغلی نیاز خواهم داشت؟

چهار نوع اجازه‌ی اقامت شغلی وجود دارد: گرین کارت، مجوز کار، مجوز شغلی انتقال بین سازمانی و اجازه‌ی شغلی ازدواج/وابسته. شما به عنوان یک دانشجوی بین‌المللی احتمالاً به دو گزینه‌ی آخر نیازی نخواهید داشت، چون اولین گزینه از این دو برای شاغلین سابقه‌دار شرکت‌های چندملیتی است که از کشوری دیگر به ایرلند منتقل می‌شوند و دومی مربوط به همسران و کسانی است که جزء بستگان و وابستگان دارنده‌ی اجازه‌ی اقامت شغلی به شمار می‌آیند. 
گرین کارت مخصوص فارغ‌التحصیلانی است که مهارت‌شان در فهرست محدودی در یک حوزه‌ی کاری خاص آمده است، یا هر فارغ‌التحصیلی که درآمد سالانه‌ای بیشتر از 60.000 یورو (82.878 دلار آمریکا) درآمد داشته باشند. اجازه‌ی اقامت شغلی مخصوص فارغ‌التحصیلانی است که واجد شرایط دریافت گرین کارت هستند. شاغلین در برخی از موقعیت‌های شغلی مجاز به دریافت گرین کارت نیستند. 
شما برای درخواست اجازه‌ی اقامت شغلی باید فرم درخواست اجازه‌ی کار را دانلود کنید، آن را تکمیل کنید و به سازمان مشاغل، مشارکت و نوآوری (Department of Jobs, Enterprise and Innovation) تحویل دهید. می‌توانید در این صفحه اطلاعات بیشتری در مورد مراحل درخواست، هزینه‌های مربوطه و نکات راهنما را ببینید. 

وضعیت بازار کار در ایرلند برای فارغ‌التحصیلان چطور است؟

در حالی که اقتصاد ایرلند به شکل تاریخی یکی از نقاط ضعفش بوده است، نشانه‌های روشنی دال بر اینکه کشور خواهد توانست در سال‌های پیش رو توان مدیریت بدهی‌های خود را پیدا کند دیده می‌شود. 67% اقتصاد ایرلند را بخش خدمات به خود اختصاص داده، اما صنایع دارویی، کامپیوتر و الکترونیک، معدن و صنایع غذایی هم سهم چشمگیری در پیشرفت اقتصادی ایرلند بر عهده دارند که خبر خوبی برای فارغ‌التحصیلان داروسازی، زمین‌شناسی، مهندسی معدن، مهندسی الکترونیک و فناوری اطلاعات است. 
افزایش میزان صادرات هم موجب رشد بخش کشاورزیِ غذایی شده است، در حالی که دانشجویان فناوری اطلاعات، مهمانداری و گردشگری هم رشد قابل توجهی را در چشم‌اندازهای شغلی خود تجربه خواهند کرد. همچنین بخش چشمگیری از نیروی کار ایرلند در صنایع فناوری پاک مشغول کار هستند. بخش‌های عمده‌ای که با کمبود نیروی انسانی مواجه هستند شامل فناوری اطلاعات، پرستاری، مدیریت فروش، کارکنان بیمه، مهندسی، آشپزی، رانندگی، مهمانداری و مکانیک است و  فناوری اطلاعات بخشی است که با بیشترین میزان کاستی نیروی کار روبه‌روست. 
تعدادی از شرکت‌های چندملیتی، از جمله Apple، Paypal و Smartbox اداراتی در ایرلند تأسیس کرده‌اند. IDA پیش‌بینی کرده که 40% مشاغل در سال‌های آینده در حوزه‌ی فناوری و علوم خواهند بود و چشم‌انداز پیش روی فارغ‌التحصیلان این حوزه‌ها رضایت‌بخش است. 

چطور می‌توانم شغلی در ایرلند پیدا کنم؟

جستجوی شغل در یک کشور دیگر همیشه می‌تواند ترسناک باشد. پیش از شروع این کار بهتر است که به طور کلی با اقتصاد کشور و روابط حاکم بر اقتصاد آشنا شوید و همراه با آن به درک عمیق‌تری از حوزه‌ای که علاقه‌مند آن هستید پیدا کنید. می‌توانید چنین اطلاعاتی را از IDA ایرلند کسب کنید و در مورد روابط سیاسی و اقتصادی فعلی ایرلند در Irish Times و Independent مطالعه کنید. 
تقریباً تمام حرفه‌ای‌ها در ایرلند با جوامع و سازمان‌های بزرگ‌تری ارتباط دارند که اطلاعات مربوط به صنایع، فرصت‌های شغلی و منابع روزآمد در مورد مدارک تحصیلی و شغلی را عرضه می‌کنند. برای مثال فارغ‌التحصیلان مهندسی می‌توانند برای اطلاع از فرصت‌های شغلی و رویدادهای حوزه‌ی صنایع به Engineers Ireland مراجعه کنند و دانشجویان حقوق می‌توانند به همین منظور از وب‌سایت جامعه‌ی حقوق ایرلند بازدید کنند. 
ساده‌ترین راه جستجوی شغل مراجعه به موتورهای جستجویی مثلBest Jobs Ireland، Jobs.ie یا IrishJobs است. همچنین می‌توانید از طریق آگهی‌های دسته‌بندی‌شده‌ی روزنامه‌ها، تابلوی اعلانات نیازمندی‌های شغلی یا هر نوع رابطه‌ای که در طول دوران تحصیل شکل داده‌اید دنبال کار بگردید. 
شما به عنوان یک دانشجوی بین‌المللی که شهروند کشوری از اعضای EU نیست اجازه دارید دوره‌ی کارآموزی خود را به پایان برسانید و در طول دوره‌ی تحصیلی خود در برنامه‌های کارآموزی شرکت کنید، البته به شرطی که طول این دوره‌ها بیشتر از 50% دوره‌ی تحصیلی‌تان نشود. برای مثال دانشجویانی که در دوره‌های چهارساله‌ی کارشناسی مشغول تحصیل هستند اجازه دارند که تا مدت حداکثر دو سال در دوره‌های کارآموزی حضور یابند. این دوره‌ها لزوماً به اشتغال منتهی نمی‌شوند، اما راه خیلی خوبی برای معرفی خودتان به شبکه‌ی حرفه‌ای‌ها و کسب تجارب ارزشمند صنعتی است که می‌تواند در آینده در تشخیص فرصت‌های شغلی به شما کمک کند. 

آیا دانشگاهم می‌تواند به من کمک کند؟

تقریباً در تمام موارد دانشگاه می‌تواند در این راه به شما کمک کند. این کمک می‌تواند به صورت مستقیم از طریق مشاوره‌ باشد، یا معرفی فرصت‌های شغلی و یا حتی هدایت شما در مسیر درست پیدا کردنِ شغل. شما همیشه باید با خدمات دانشجویی دانشگاه میزبان خود مشاوره کنید و بیشترین بهره را از آنچه در دسترس است ببرید. 
برای مثال ترینیتی کالج دوبلین یک بخشِ کامل وب‌سایتش را به کمک به دانشجویان در آغاز راه اشتغال یا راه‌اندازی شغل خود اختصاص داده و در زمینه‌ی مشاوره‌های مربوط به صنایع، تهیه‌ی رزومه، عرضه‌ی یک موتور جستوی شغل و ارائه‌‌ی نمایی کلی و جامع از وضعیت بازار کار به فارغ‌التحصیلان خود کمک می‌کند. کالج دانشگاهی کورک مشاوره‌های شغلی جامعی شامل نکات راهنمایی برای تهیه‌ی رزومه و نمایی کلی از آنچه که فارغ‌التحصیلان این دانشگاه پس از پایان دوره‌های تحصیلی خود به انجام رسانده‌اند ارائه می‌کند.

اکنون که با شرایط کار در ایرلند آشنا شدید می‌توانید با خیالی آسوده‌تر دوره مناسب خود را در پایگاه داده آرمان‌من جستجو کنید. همچنین با تماس با شماره ۴۱۲۷۶-۰۲۱ می‌توانید از مشاوره رایگان ما برخوردار شوید.