راهنمای جامع آزمون IELTS
در این مقاله اطلاعاتی در رابطه با هزینه، طریقهی آمادگی، ساختار آزمون و موارد مورد نیازِ داوطلبان آزمون IELTS گردآوری شده است.
وقتی برای تحصیل در خارج از کشور در دورهای که به زبان انگلیسی تدریس میشود، درخواست میدهید، باید در یک آزمون ارزیابی مهارتهای زبان شرکت کنید تا قابلیتهای خود را به اثبات برسانید. در حالی که دانشگاههای مختلف شرایط متفاوتی را برای پذیرش دانشجویان در نظر میگیرند، نمرهی آزمون آیلتس شما به طور معمول در بریتانیا، آمریکا، استرالیا، نیوزیلند و کشورهای بسیار دیگری مورد مورد پذیرش قرار خواهد گرفت.
آیلتس چیست؟
آزمون آیلتس برای سنجش میزان قابلیتهای شما در زبان انگلیسی با اهداف آموزشی، مهاجرت و امور شغلی به کار میرود. این آزمون مورد تأیید بیش از 10000 مؤسسه در سراسر جهان است و بیش از 900 مرکز در 140 کشور این آزمون را برگزار میکنند. سالانه حدود 2 میلیون نفر در این آزمون شرکت میکنند.
اگر انگلیسی زبان اول شما نیست، باید نتایج آزمون آیلتس خود را به عنوان بخشی از مدارک مورد نیاز برای تحصیل در خارج از کشور در دورهای که به زبان انگلیسی تدریس میشود، ارائه دهید. آزمون آیلتس توان شما را در مهارتهای چهارگانهی شنیداری، خوانش، گفتاری و نوشتاری (listening, reading, speaking and writing) را مورد ارزیابی قرار میدهد.
برای کسب اطلاعات بیشتر در رابطه با آزمون آیلتس به وبسایت کالج بینالمللی آریام مراجعه کنید.
کالج بینالملی آریام اقدام به برگزاری دورههای آنلاین و غیر حضوری آیلتس میکند.
برای کسب آگاهی در رابطه با پذیرش آزمون آیلتس توسط مؤسسه آموزشی مورد نظرتان به این وبسایت مراجعه کنید و یا با شماره تماس 41276-021 با مشاوران ما در ارتباط باشید.
چطور برای آزمون آیلتس ثبتنام کنم؟
پیش از هر چیز باید تاریخهای برگزاری آزمون آیلتس را در نزدیکترین مرکز آیلتس بررسی کنید و از مهلت ثبتنام آنها مطلع شوید. وقتی تاریخی متناسب با وضعیت خود را پیدا کردید، در مورد نوع آزمون آیلتسی که باید در آن شرکت کنید از مؤسسهی مورد نظر خود سؤال کنید:
فرم ثبتنام آیلتس را پرینت کنید، آن را پر کنید و همراه با هزینهی آزمون به نزدیکترین مرکز آیلتس تحویل دهید. میتوانید فرم شرکت در آزمون را از وبسایت آیلتس دانلود کنید، یا از نزدیکترین مرکز آیلتس بخواهید که آن را از طریق ایمیل برایتان ارسال کند. برخی از مراکز آیلتس فرمهای درخواست و هزینه را از طریق ایمیل هم میپذیرند. پس از ارائهی فرم درخواست، مرکز آیلتس ثبتنام قطعیِ شما، تاریخ آزمون، زمان و محل برگزاری آزمون را به اطلاعتان خواهد رساند.
کسب اطلاعات بیشتر در رابطه با نحوهی ثبتنام در آزمون آیلتس
در چه نوع آزمون آیلتسی باید شرکت کنم؟
دو نوع آزمون آیلتس وجود دارد: آکادمیک و جنرال. نوع آزمون مورد نیازتان به مؤسسهای که قصد اخذ پذیرش از آن را دارید، یا کشوری که قصد ورود به آن را دارید بستگی دارد. مؤسسات میزبان نوع آزمون مورد نظرشان را با شفافیت کامل قید میکنند. بخشهای شنیداری (Listening) و گفتاری (Speaking) در هر دو نوع آزمون یکسان است.
• آزمون آیلتس آکادمیک
بیشتر دانشجویان بینالمللی باید در آزمون آیلتس آکادمیک شرکت کنند. شرکت در این آزمون برای کسانی که قصد درخواست پذیرش برای تحصیل یا دورهی مهارتی در دانشگاه یا یک مؤسسهی آموزش عالی انگلیسیزبان را دارند ضروری است. پذیرش در این دورهها هم برای دورهی کارشناسی و هم برای تحصیلات تکمیلی به نتایج آزمون آیلتستان بستگی دارد.
• آزمون آیلتس جنرال
دانشجویان بینالمللی که برای یک دورهی عملی، کار یا دورههای مهارتی درخواست میدهند، باید در آزمون آیلتس جنرال شرکت کنند.
پیشنهاد مطالعه: تفاوت آیلتس آکادمیک و جنرال چیست؟
در روز آزمون...
در روز آزمون باید پاسپورت یا مدارک هویتی که جزئیاتش را در فرم ثبتنام وارد کردهاید، همراهتان داشته باشید. آزمون آیلتس در مجموع بدون وقفه 2 ساعت و 45 دقیقه طول میکشد (شنیداری، خوانش و نوشتاری)، بنابراین چیزی برای خوردن و نوشیدن همراه خود داشته باشید. شما تنها مجاز به بردن یک بطری شفاف آب به محل آزمون هستید. برخی از مراکز برگزاری آزمون عکسی از شما در همان روز آزمون میگیرند که روی فرم نتایج آزمون از همان عکس استفاده میشود.
آزمون در چهار بخش برگزار میشود: شنیداری، خوانش، گفتاری و نوشتاری. برای بخش گفتاری آزمون 10 تا 15 دقیقه زمان بیشتر در نظر گرفته میشود و در سه قسمت برگزار میشود. همچنین، ممکن است بخش گفتاری (Speaking) آزمون در روزی مجزا برگزار گردد.
ساختار آزمون
• شنیداری (Listening)
اولین بخش آزمون 40 دقیقه طول میکشد، که طی آن شما به چهار فایل صوتی ضبط شدهی متن، مونولوگ (تکگویی) و گفتوگو به زبان انگلیسی، گوش میکنید. گویندگان این فایلها با لهجههایی از بریتیش گرفته تا آمریکای شمالی و استرالیایی صحبت میکنند. شما باید سؤالات را طوری پاسخ دهید که مشخص شود ایدهی اصلی هر فایل صوتی را درک کردهاید، نکات خاص را تشخیص دادهاید و متوجه لحن و عقیدهی هر یک از گویندگان شدهاید. هر فایل صوتی فقط یک بار برایتان پخش خواهد شد.
بخش اول گزیدهای از یک گفتوگوی روزمره بین دو نفر است، بخش دوم مونولوگی با زمینهی مسائل روزمرهی اجتماعی است و بخش سوم گفتوگویی بین حداکثر چهار نفر با پسزمینهی تحصیلی یا مهارتآموزی است، مثلاً بین یک استاد و دانشجو. بخش چهارم مونولوگی دربارهی یک موضوع آکادمیک خواهد بود، مثلاً گزیدهای از یک سخنرانی دانشگاهی.
مطالعه بیشتر در رابطه با بخش Listening آزمون IELTS
تفاوتهای اساسی در لهجه آمریکایی با بریتیش
• خوانش (Reading)
بخش خوانشِ آزمون 60 دقیقه طول میکشد و در آن 40 سؤال مطرح میشود. این سؤالات میزان توانایی شما را در درک ایدهها، بسطِ موضوع، زبان خاص و مواجهه با متن مکتوب را ارزیابی میکنند.
آزمون خوانش آکادمیک از سه متن تشکیل شده که از متون توصیفی تا تحلیلی متغییر هستند و از کتابها، مجلات و روزنامهها گرفته شدهاند.
آزمون خوانش جنرال از متون اصلی کتابها، مجلات، روزنامهها، اعلانات، تبلیغات و دفترچهی راهنمای کارخانهها گرفته شدهاند، اما بیشتر شامل موضوعاتی عمومی هستند که ممکن است حین انجام امور روزانه با آنها مواجه شوید.
مطالعه بیشتر در رابطه با بخش Reading آزمون IELTS
نحوه بهبود مهارت ریدینگ در آزمون آیلتس
معرفی و دانلود مجله اکونومیست (Economist) برای تقویت ریدینگ
معرفی و دانلود مجله تایم (TIME) برای تقویت ریدینگ
• نوشتاری (Writing)
بخش نوشتاری آزمون از دو قسمت تشکیل شده و در مجموع 60 دقیقه طول میکشد.
شرکتکنندگان در بخش آزمون نوشتاری آکادمیک در ابتدا باید اطلاعاتی را که از طریق نمودار، جدول و منحنی ارائه شده خلاصه کنند و شرح بدهند. شاید لازم شود که اطلاعات ارائهشده را توضیح بدهید، یک تحلیل کوتاه ارائه دهید یا فرایندِ موردنظر را شرح بدهید. سپس باید مقالهای کوتاهی بنویسید و در آن نقطهنظر، استدلال و سبک زبانی خود را ارائه دهید.
شرکتکنندگان در آزمون نوشتاری جنرال در آغاز با یک وضعیت مواجه میشوند و از آنان خواسته میشود تا نامهای بنویسند و آن وضعیت را شرح بدهند یا اطلاعات بیشتری در مورد آن بخواهند. لحن و سبک مورد درخواست برای این نامه میتواند از حالتِ شخصی و دوستانه تا ادبیاتی کاملاً رسمی در نوسان باشد. سپس، درست مثل آزمون نوشتاری آکادمیک، شما باید مقالهای بنویسید و در آن نقطهنظر، استدلال و اصلِ مشکل را مطرح کنید، که میتواند کاملاً غیررسمی باشد.
مطالعه بیشتر در رابطه با بخش Writing آزمون IELTS
آموزش ویدئویی نوشتن مقاله در تسک 2 رایتینگ آیلتس
• گفتاری (Speaking)
این بخش از آزمون میتواند یک هفته بعد یا قبل از آزمون برگزار شود. این امکان هم وجود دارد که با توجه به تصمیمات مرکز برگزاری آزمون، بعد از کمی استراحت در همان روز، همراه با سه بخش دیگر آزمون برگزار شود. این موضوع به محض اینکه ثبتنام شما کامل شود مشخص خواهد شد.
آزمون گفتاری در سه قسمت و با زمانی حدود 11 تا 14 دقیقه برگزار میشود. تمام آزمونهای گفتاری ثبت میشوند. در قسمت اول شرکتکنندگان باید به سؤالاتی عمومی دربارهی خودشان پاسخ بدهند و در گفتوگوهای عمومی دربارهی کار، تحصیل، علاقهمندیها، خانواده، خانه و... بگویند. این قسمت حدود 4 تا 5 دقیقه طول میکشد. در قسمت بعد به شرکتکنندگان یک کارت داده میشود که در آن موضوعی مشخص مطرح شده که باید حداکثر دو دقیقه در مورد آن صحبت کنند.
بعد از اینکه کارتتان را گرفتید، یک دقیقه وقت دارید که آماده شوید، و باید بعد از اینکه صحبتهایتان به پایان رسید به چند سؤال در مورد همان موضوعِ مطرحشده پاسخ دهید. در قسمت سوم سؤالات بیشتری در مورد موضوعِ قسمت دوم مطرح خواهد شد، اما امتحانگیرنده بر گسترش بحث و ترغیب شما به مطرحکردن ایدهها و نظرات خودتان متمرکز خواهد بود. این قسمت نهایی حدود 4 تا 5 دقیقه طول میکشد.
مطالعه بیشتر در رابطه با بخش Speaking آزمون IELTS
آموزش روان (Fluent) صحبت کردن در بخش Speaking آزمون آیلتس
هزینهی شرکت در آزمون چقدر است؟
هزینهی آزمون توسط مراکز برگزار آزمون تعیین میشود.
برای مشاهده هزینهها در مراکز مختلف آزمون آیلتس بر روی این لینک کلیک کنید.
نمرهدهیِ آزمون به چه ترتیبی صورت میگیرد؟
نمرهی آزمون شما عددی بین 0 تا 9 خواهد بود، که 0 کمترین و 9 بیشترین نمره است. نمرهی نهایی آزمون میانگین نمرات چهار بخش آزمون است که معمولاً به نزدیکترین عددِ بالا گرد میشود.
وقتی نتایج خود را دریافت میکنید، هم از نمرهی کلی آزمون و هم نمرات هر یک از بخشهای چهارگانهی آزمون مطلع خواهید شد. شرایط مؤسسات مختلف در مورد نمرات آزمون زبان متفاوت است، اما معمولاً حداقل نمرهی 6 جزء شرایط پذیرش مؤسسات است.
نمرات آزمونهای برگزارشده توسط کامپیوتر طی 5 تا 7 روز، و نمرات آزمونهای کاغذی 13 روز بعد از برگزاری آزمون اعلام میشوند. میتوانید از مرکز برگزاری آزمون بخواهید که بدون دریافت هزینه نتایجتان را برای حداکثر 5 مؤسسه ارسال کند. نتایج این آزمون تا دو سال معتبر خواهد بود.
شرکت در آزمون ماک آیلتس
استفاده از تعیین سطح آنلاین برای آزمون آیلتس
رزرو تعیین سطح آنلاین در کالج بینالمللی آریام
نکاتِ کاربردی در مورد آزمون آیلتس
آزمون آیلتس برای ارزیابی قابلیتهای زبانی شما طراحی شده است، بنابراین بهترین راه مطالعهی زبان حداکثرِ مواجهه با انگلیسیزبانهای بومی است. فیلمها و برنامههای انگلیسیزبان را تماشا کنید، روزنامه، کتاب، مجله و وبسایت مطالعه کنید. این آزمون به ارزیابی توانایی شما در مواجهه با زبان انگلیسی در موقعیتهای مختلف میپردازد، بنابراین هر چه محدودهی درک شما از انگلیسی در بافتهای مختلف بیشتر باشد موفقتر خواهید بود. هر چه میتوانید گفتوگو به زبان انگلیسی را تمرین کنید، حتی اگر این تمرین با خودتان و در مقابل آینه باشد.
اگر میخواهید در آزمون آیلتس آکادمیک شرکت کنید، سعی کنید چند سخنرانیِ عمومی که زمینهی آکادمیک دارد دانلود کنید. دانشگاههای بسیاری پادکستهای قابلدانلود و سخنرانیهای رایگان را در دسترس مخاطبان خود قرار میدهند. حتی اگر موضوع سخنرانی کمی از حوزهی دانش و علاقهمندی شما دور است، سعی کنید خود را با لحن و قواعد زبان آکادمیک آشنا کنید، شک نکنید که از میزان و سرعت پیشرفت خود شگفتزده خواهید شد.
مطالعهی بیشتر در رابطه با اخبار و مقالاتِ آزمون آیلتس
دانلود منابع مورد نیاز برای آمادگی در آزمون آیلتس
نکات کاربردی برای آمادگی در بخش Writing آزمون آیلتس
آمادگی برای بخش Listening آزمون آیلتس
نکات کاربردی در بخش Reading آزمون آیلتس
اگر به تحصیل در خارج از کشور علاقهمندید، میتوانید با استفاده از پایگاه دادهی آرمان من، دورهی تحصیلی مناسب خود را جستوجو کنید و یا با شمارهگیری 41276-021 از مشاورهی تلفنی رایگانِ آرمان من و کالج بینالمللی آریام بهره گیرید.