تحصیل در خارج از کشور: از سری مقالات راهنمای جامعِ گرفتن پذیرش از دانشگاه

بایدها و نبایدهای مصاحبه های تلفنی و اینترنتی

دانشگاه‌های بین‌المللی به منظور تصمیم‌گیری در خصوص درخواست پذیرش شما در دوره‌هایشان به احتمال زیاد از شما درخواست خواهند کرد تا در مصاحبه‌ای غیر حضوری شرکت کنید. در این مقاله تصمیم داریم تا مهم‌ترین نکات شرکت در این مصاحبه‌ها را در اختیار شما قرار دهیم.


گردآورنده: جابر جعفریان
649
ذخیره سازی
1399/03/19

بایدها و نبایدهای مصاحبه تلفنی و اینترنتی
وقتی برای تحصیل در خارج از کشور درخواست می‌دهید، مطرح‌شدن درخواست مصاحبه از سوی دانشگاه امری کاملاً متعارف است. آنها بدین طریق می‌توانند شما را ملاقات کنند و در مورد اینکه آیا می‌توانید گزینه‌ی خوبی برای اضافه‌شدن به جامعه‌ی دانشجویی‌شان باشید تصمیم گیری کنند. اما گاهی این دانشگاه‌ها در کشور شما نماینده‌ای ندارند تا به صورت حضوری با شما مصاحبه کند. در این صورت شاید یک مصاحبه‌ی تلفنی را ترتیب بدهند. شاید این مصاحبه به صورت یک تماس تصویری از طریق اینترنت صورت بگیرد، که برای هر دو طرف مقرون‌به‌صرفه‌تر است و به این معنی است که هر دو طرف می‌توانند چهره‌ی همدیگر را ببینند (و حس و حال یک مصاحبه‌‌ی واقعی را ایجاد کند). در واقع در فرم درخواست پذیرش از شما خواسته می‌شود که در یکی از این شکل‌های مصاحبه شرکت کنید. بهتر است برای وقتی که انجام این مصاحبه لازم می‌شود، نکات زیر را به خاطر بسپارید.

مصاحبه‌های تلفنی: آنچه باید انجام دهید

بپرسید که باید منتظر چه نوع سؤالاتی باشید

کاملاً منطقی است که بپرسید باید برای چه نوع سؤالاتی طی مصاحبه آماده باشید. این مطلب را هنگام هماهنگی برای مصاحبه بپرسید و در مورد هر نکته‌ی مبهم دیگری هم سؤال کنید. به این طریق می‌توانید به شکلی مطلوب خود را آماده کنید و کیفیت مصاحبه را به کلی تغییر بدهید. ذکر این مطلب هم خالی از لطف نیست که دل‌تان می‌خواهد خود را برای مصاحبه آماده کنید.

گوشی تلفن‌تان را شارژ کنید

اگر دسترسی به شما یا انجام مصاحبه سخت باشد، مسئولین اداره‌ی پذیرش دانشگاه به این نتیجه می‌رسند که شما منظم و سامان‌مند نیستید. البته که شما نمی‌خواهید آنها چنین نظری نسبت به شما پیدا کنند، مخصوصاً اینکه اولویت‌بندی کارها یکی از شرایط اساسی مورد نیاز برای تحصیل در مقاطع بالاتر است.
قبل از مصاحبه حتما تلفنتان را شارژ کنید و ابزار مورد نیاز را آماده و آزمایش کنید. توصیه می‌کنیم شماره‌های جایگزین دیگری هم فراهم کنید تا آنها در صورت نیاز بتوانند به شما دسترسی داشته باشند.

زمان و مکانی مناسب برای مصاحبه در نظر بگیرید

استراحت کنید تا هنگام مصاحبه تا حد امکان آرام و مطمئن باشید. اگر با دیگران زندگی می‌کنید، زمان مصاحبه‌تان را به آن‌ها بگویید و بخواهید که هنگام مصاحبه سر و صدا ایجاد نکنند. وضعیت مطلوب‌ مصاحبه انجامِ آن در فضایی خصوصی در یک اتاق خالی مثل اتاق خواب یا اتاق مطالعه است.

به گرمی احوالپرسی کنید

منتظر بمانید تا مصاحبه‌کنندگان خود را معرفی کنند و بعد آن‌ها را به نام خطاب کنید (معمولاً اسم کوچک خود را ذکر می‌کنند). به گرمی با آن‌ها احوالپرسی کنید و روز خوبی برای‌شان آرزو کنید. در مورد چیزهای بی‌ارتباط با مصاحبه کننده صحبت نکنید، چون احتمالاً آن‌ها مصاحبه‌های زیادی در برنامه‌ی خود دارند. در پایان مصاحبه‌ از آن‌ها به خاطر وقتی که به شما اختصاص داده‌اند تشکر کنید.

کاملاً بر مصاحبه‌ تمرکز کنید

این که مصاحبه از طریق تلفن صورت می‌گیرد و آنها نمی‌توانند شما را ببینند، به این معنی نیست که شما می‌توانید همزمان به کارهای مختلفی بپردازید. اگر مشغول کار دیگری باشید مصاحبه‌کننده متوجه می‌شود، که در نهایت منجر به انتقال پیام اشتباهی خواهد شد، گویی حضور در مؤسسه‌ی آنها آنقدر برای‌تان اهمیت ندارد.

تارهای صوتی خود را گرم کنید

اگر معمولاً هنگام صحبت‌کردن عصبی می‌شوید، پیش از مصاحبه گپی دوستانه با کسی که با شما آشناست می‌تواند کمک‌تان کند. اگر چند ساعت پیش از مصاحبه تنها باشید و با کسی حرف نزنید، هنگام انجام مصاحبه صدای‌تان کمی گرفته خواهد بود. حرف‌زدن و حتی خندیدن با یک دوست یا یکی از اعضای خانواده باعث می‌شود صدای‌تان رها شود و اعصاب‌تان هم آرام شود. از سوی دیگر صدای‌تان را در هفته‌ی منتهی به مصاحبه استراحت بدهید، یعنی از خواندن آهنگ‌ با صدای بلند و فریاد زدن پرهیز کنید و اگر هوا سرد است با یک شال از گلو و دهان خود حفاظت کنید.

در مورد مصاحبه‌کننده جستجو کنید

این فرایند می‌تواند بسیار خشک و رسمی و ترسناک به نظر برسد. دیدنِ نام و عنوان اداریِ مصاحبه‌کننده‌ در مکاتبات اداری قبل از مصاحبه می‌تواند موجب شود او بسیار ترسناک‌تر از آنکه واقعاً هست به نظر بیاید. تنها چیزی که از او می‌دانید این است که از شما مسن‌تر هستند. در مورد مصاحبه‌گر در گوگل جستجو کنید تا تصویری انسانی از او در ذهن‌تان شکل بگیرد. دیدنِ تصویری دوستانه –مثلاً در فیسبوکِ او- باعث می‌شود در مورد گفت‌و‌گو با او کمتر عصبی باشید. البته هنوز هم باید با احترام با او برخورد کنید و جستجوی او و عکس‌هایش را ذکر نکنید، اما این کار باعث می‌شود که او دیگر آنقدرها هم برای‌تان ترسناک نباشند.

چند نکته برای گفت‌وگو بیابید و به خاطر بسپارید

اگر هنگام گفت‌و‌گو رشته‌ی کلام از دست‌تان می‌رود، یادداشت کردنِ چند نکته می‌تواند مفید باشد. البته نباید کلمه‌‌به‌کلمه از روی یادداشت‌تان صحبت کنید، اما داشتنِ این یادداشت برای یادآوری نکاتِ کلیدی و آنچه باید درباره‌اش صحبت کنید خالی از لطف نیست.

مصاحبه‌های اینترنتی و ویدئویی: آنچه باید انجام دهید

از عملکرد صحیح ابزارها‌ی‌تان اطمینان حاصل کنید

بلندگوها و میکروفون‌ها (هم اکسترنال و هم اینترنال) را بررسی کنید. لپتاپ و تبلت خود را به منبع برق متصل کنید تا باطر‌ی‌شان هنگام مصاحبه خالی نشود. سرمایه‌گذاری برای خرید ابزارهای جدید هم می‌تواند مفید باشد (اگر درخواست‌تان مورد پذیرش قرار بگیرد می‌توانید در آینده از این ابزارها برای ارتباط با خانواده و دوستان استفاده کنید).

راحت و هوشمندانه (smart-casual) لباس بپوشید

به یاد داشته باشید که مصاحبه‌گرها شما را بیشتر از چیزی که فکر می‌کنید می‌بینند. لباس مناسب تن کنید. لباس بیرون از خانه برای یک مصاحبه بیش از حد رسمی و سختگیرانه است و لباس راحتی منزل هم بیش از حد راحت است. نشان بدهید که مصاحبه را جدی گرفته‌اید. علاوه بر این، اگر در ساعت 3 بعد از ظهر هنوز لباس راحتی به تن دارید، به تأثیری هم که بر مصاحبه‌گر خواهید گذاشت فکر کنید.

محدوده‌ی قابل دیدنِ کادر دوربین را بررسی کنید

آنچه در پس‌زمینه‌‌تان قرار دارد چیست؟ پوسترهای نامناسب؟ عکس‌های خصوصی از خودتان؟ لباس زیری که برای خشک‌شدن پهن کرده‌اید؟ چیزهای خجالت‌آور و هر چیزی را که تأثیر منفی بر جا می‌گذارند از کادر دوربین حذف کنید. البته به تماشا گذاشتنِ چیزهایی که بخشی از شخصیت شما را به نمایش می‌گذارند کار خوبی است و می‌تواند در جریان مصاحبه به شما کمک کند.

استفاده از نرم‌افزار مصاحبه را تمرین کنید

ساخت حساب کاربری در اکثر نرم افزارهای کنفرانس اینترنتی رایگان است و استفاده از آن هم ساده است. اگر قرار است مصاحبه‌گر با شما تماس بگیرد نیازی نیست که شما اعتباری بخرید. اما چند روز زودتر یک حساب کاربری بسازید و سعی کنید با آن نرم‌افزار آشنا شوید. این کار باعث می‌شود در روز مصاحبه –که خودتان به قدر کافی عصبی و برانگیخته هستید- دچار مشکلات و دردسرهای فنی عدم آشنایی با با ابزار مربوط نشوید.

 

اگر به تحصیل در خارج از کشور علاقه‌مندید، با جست‌وجو در پایگاه داده‌ی آرمان من، دوره‌ی تحصیلی مناسب خود را بیابید و یا برای کسب اطلاعات بیشتر در رابطه با شرایط اخذ پذیرش از دانشگاه‌ها با شماره‌گیری 02141276 از مشاوره رایگان آرمان من استفاده کنید.


آنچه باید بدانید

راهنمای جامع آزمون IELTS

راهنمای جامع آزمون IELTS

در این مقاله اطلاعاتی در رابطه با هزینه، طریقه‌ی آمادگی، ساختار آزمون و موارد مورد نیازِ داوطلبان آزمون IELTS گردآوری شده است.
نکات کلیدی نوشتن بیانیه شخصی (personal statement)

نکات کلیدی نوشتن بیانیه شخصی (personal statement)

انگیزه‌نامه و بیانیه شخصی از تاثیرگذارترین عوامل در پذیرش دانشگاه هستند که در لیست مدارک مورد نیاز تمام دانشگاه‌ها وجود دارند. در این مقاله نکات مهم نوشتن این نامه‌ها را مرور می‌کنیم.
آیلتس: سامانه بین المللی سنجش زبان انگلیسی

آیلتس: سامانه بین المللی سنجش زبان انگلیسی

در این مقاله با آزمون آیلتس، ساختار این آزمون، هزینه‌ها و تمام چیزهایی که باید درباره آن بدانید، آشنا خواهید.
راهنمای جامع آزمون TOEFL

راهنمای جامع آزمون TOEFL

آزمون زبان بخش مهمی از فرایند تحصیل در خارج و اخذ پذیرش از دانشگاه است. در این مقاله مفصلا به آزمون تافل و جوانب مهم آن پرداخته شده است.
آیلتس در برابر تافل: کدام یک را انتخاب کنیم؟

آیلتس در برابر تافل: کدام یک را انتخاب کنیم؟

در این مقاله تفاوت‌های دو آزمون سنجش زبان انگلیسی، تافل و آیلتس، شرح داده شده است. شما با آشنایی با نقاط قوت هر یک از این آزمون‌ها خواهید توانست انتخاب بهتری انجام دهید.
تحصیلات تکمیلی چیست؟

تحصیلات تکمیلی چیست؟

تحصیلات تکمیلی چیست؟ در چه رشته‌هایی می‌توان در مقاطع تحصیلات تکمیلی تحصیل کرد؟ این موارد و موارد دیگر را در راهنمای ما برای تحصیل در دوره کارشناسی ارشد بیاموزید....
تحصیلات دوره کارشناسی چیست؟

تحصیلات دوره کارشناسی چیست؟

تحصیلات کارشناسی چیست؟ در مقطع کارشناسی در چه رشته‌هایی می‌توانید تحصیل کنید؟ این موارد و موارد دیگر را در راهنمای ما برای تحصیل در دوره کارشناسی بیاموزید ....