تحصیل در خارج از کشور: از سری مقالات راهنمای جامع گرفتن پذیرش از دانشگاه

اخذ پذیرش تحصیلی در مقطع کارشناسی

راهنمای جامع ما درباره تحصیل در مقطع کارشناسی در خارج از کشور را بخوانید. این راهنما شامل نکاتی در مورد انتخاب و درخواست پذیرش در یک دوره تحصیلی، هزینه‌ها، شرایط مهاجرت و موارد دیگر است.


گردآورنده: مهدی گلستانی
99
ذخیره سازی
1399/08/28

تحصیل در دوره‌ی کارشناسی در خارج از کشور تجربه‌ی هیجان‌انگیز بی‌نظیری است، به این معنی که شما به مدت سه یا چهار سال خود را در یک فرهنگ جدید غرق می‌کنید که به احتمال زیاد مسیر زندگی شما را تغییر خواهد داد.

جستجوی یک رشته

بسیاری از دانشجویان سال‌ها قبل از اینکه تصمیم به شروع تحصیلات عالی بگیرند، رؤیای تحصیل در خارج از کشور را دارند. شاید علت این باشد که مقصدِ خاصی چشم آنها را گرفته یا کشور خودشان امکانات مناسبی برای هدایت آنها در مسیری که دل‌شان می‌خواهد ندارد. در حالت ایده‌آل باید 18 ماه پیش از شروع تحصیل جستجوی گزینه‌های موجود برای دوره‌ی کارشناسی را شروع کنید. این زمان فرصت کافی در اختیارتان قرار می‌دهد تا تصمیم آگاهانه‌ای در مورد رشته‌ی مورد نظرتان بگیرید، مدارک مورد نیاز برای درخواست پذیرش را جمع‌آوری و تهیه کنید، در دوره‌های زبان آکادمیک مورد نیاز شرکت کنید و منابع مالی دوره‌‌ی تحصیلی‌تان را فراهم کنید و برای کمک‌هزینه‌های تحصیلی درخواست بدهید. 
باید در مؤسسات تحصیلی نزدیک محل اقامت‌تان حاضر شوید و با مشاورین تحصیلی مدرسه‌ی خود صحبت کنید. نظر خانواده و دوستان‌تان چیست؟ تحصیل شما در اولویت است، اما در نظر داشتنِ روشی که دیگران پیش گرفته‌اند هم می‌تواند ارزشمند باشد. 
هنگام انتخاب رشته باید از خود بپرسید:
•    من در چه زمینه‌ای قوی هستم؟
•    من به صورت شخصی و آکادمیک به چه چیزی علاقه‌مند هستم؟
•    در نهایت چه شغلی را برای خودم می‌پسندم؟
•    دلم می‌خواهد برای سه یا چهار سال در کجا زندگی کنم؟
برای محدود کردنِ گزینه‌ها بهتر است آنچه را که بدان علاقه‌مند نیستید و جاهایی را که دوست ندارید در آنها زندگی کنید در نظر بگیرید. 

مهارت‌های زبان مورد نیاز

وقتی رشته‌ی مورد علاقه‌تان را پیدا کردید، باید در مورد شرایط آکادمیک و زبانی این رشته در آن مؤسسه‌ی آموزشی اطلاعات کسب کنید. به این ترتیب شما علاوه بر اینکه از شرایط و مدارک مورد نیاز مطلع می‌شوید، خواهید توانست خود را برای تجربه‌ی آکادمیک پیش روی‌تان آماده کنید. 
نمرات زبانِ مورد نیاز هر مؤسسه نسبت به دیگری فرق دارد و گاهی به دانشکده‌ی خاصی در یک دانشگاه بستگی دارد. متداول‌ترین آزمون مهارت‌های زبان مورد نیاز دانشگاه‌ها آیلتس است که هر ماه چند بار در نقاط مختلفی در جهان برگزار می‌شود (بنابراین شما فرصت‌های زیادی برای شرکت در این آزمون خواهید داشت). با توجه به رشته‌ای که قصد تحصیل در آن را دارید ممکن است لازم شود در آزمون‌های ورودی دیگری هم شرکت کنید (این مطلب فقط در مورد برخی مؤسسات محدود صادق است). 
دانشجویان بین‌المللی هم درست مثل دانشجویان بومی که باید مدارک آکادمیک خاصی را برای ورود به دوره‌ی کارشناسی داشته باشند، باید معادلِ همین مدارک را که در کشور خود کسب کرده‌اند به دانشگاه ارائه بدهند. معمولاً باید این مدارک را طی درخواست خود به دانشگاه عرضه کنید. باید پیش از پایان مهلت ثبت‌نام به صورت مستقیم با مؤسسه‌ی مورد نظر تماس حاصل کنید و در مورد مدارک لازم از آنها سؤال کنید. این موارد معمولاً شامل مدارک 12 سال تحصیلات ابتدایی و متوسطه یا گواه عمومی آموزش ثانوی بین‌المللی (Baccalaureate Diploma) است. 
اگر متوجه شدید که نمرات آکادمیک‌‌تان، که در کشور خود کسب کرده‌اید، یا نمرات مهارت‌های زبانی‌تان در سطح شرایط مورد نیاز تحصیل در دوره‌ی کارشناسی نیستند، می‌توانید در دوره‌های پیش‌نیازی که به دوره‌ی کارشناسی منتهی می‌شوند شرکت کنید. این دوره‌ها معمولاً یک سال طول می‌کشند و هدف‌شان پر کردنِ فاصله‌ی بین سطح آکادمیک یا مهارت‌های زبانی دانشجویان با شرایط ورودی دوره‌ی کارشناسی است. این دوره‌ها را پلی برای رسیدن به دوره‌ی کارشناسی در نظر بگیرید.

درخواست پذیرش

وقتی مشغول تکمیل درخواست پذیرش هستید، متمایز کردنِ خود از بقیه‌ی متقاضیان، به اندازه‌ی بیان روشن علت تمایل‌تان برای تحصیل در رشته و دانشگاه‌ مورد نظر حیاتی است. معمولاً باید در بیانیه‌ی شخصی‌تان به این مطلب بپردازید. 

مهاجرت

پس از پذیرش درخواست‌تان باید از داشتنِ مجوز مناسب ورود به کشور و زندگی در آن در مدت تحصیل‌تان مطمئن شوید. نوع ویزای مورد نیاز برای هر کشور متفاوت است و می‌تواند به رشته‌ی تحصیلی، سن و طول دوره‌ی تحصیل‌تان بستگی داشته باشد. مؤسسات معتبر می‌توانند از درخواست ویزای شما پشتیبانی کنند. 
دانشگاه شما می‌تواند در این مرحله اطلاعات مورد نیاز را در اختیارتان قرار دهد، مدارکی برای تکمیل درخواست ویزا از جمله‌ی این موارد است. این فرایند زمان‌بر است و اگر می‌خواهید کلاس‌ها را از دست ندهید باید حداقل دو ماه پیش از آغاز دوره‌ی تحصیل‌تان این کار را شروع کنید. همچنین باید شرایط ویزای دانشجویی‌تان را به خوبی مطالعه کنید تا کاری غیرمجاز انجام ندهید، در غیر این‌ صورت ممکن است وضعیت مهاجرتی‌ خود را به خطر بیندازید. 

تأمین هزینه‌های تحصیل

متأسفانه تحصیلات عالی معمولاً رایگان نیست. شما باید به عنوان بخشی از فرایند پذیرش خود ثابت کنید که منابع مالی لازم برای تأمین هزینه‌های تحصیل و زندگی خود را در کشور میزبان دارید. بعضی از دانشجویان بین‌المللی این شانس را دارند که هزینه‌های‌شان توسط خانواده‌های‌شان تأمین شود، اما اگر چنین امکانی در اختیار شما نیست، گزینه‌های دیگری برای کمک به شما وجود دارند، این گزینه‌ها شامل وام، بورسیه‌ها و اسکالرشیپ برای دانشجویان بین‌المللی است
این مسئله با توجه به ملیت شما متفاوت خواهد بود. برای مثال دانشجویان اتحادیه‌ی اروپا واجد شرایط دریافت وام‌هایی خواهند بود که دانشجویان خارج از اتحادیه‌ی اروپا نمی‌توانند آن را دریافت کنند. اطلاعات لازم درباره‌ی کمک‌های مالی را، درست مثل میزان هزینه‌های زندگی از دانشگاه مورد نظر خود بگیرید. 

آیا تمام چیزهای مورد نیاز را دارید؟

برخی از مدارک مهمی که باید به عنوان بخشی از مدارک درخواست پذیرش آماده کنید از قرار زیر هستند. معمولاً باید این موارد را هنگام ارسال مدارک به صورت الکتریکی در دست داشته باشید، اما همیشه در اختیار داشتنِ نسخِ اصلی مدارک و نسخه‌های چاپی (در صورت امکان) برای مواقعی که لازم است این مدارک ثبت شوند یا به تأیید برسند مفید خواهد بود. همچنین همیشه باید از مدارک مهم خود نسخه‌ی دیجیتال و فتوکپی تهیه کنید. تمام مدارک نیز باید توسط شخص یا سازمانی رسمی ترجمه شوند. برخی از دانشگاه‌ها مدارک خاصی هم تقاضا خواهند کرد، اما باید مدارک زیر را برای درخواست پذیرش آماده کنید: 
•    تأییدیه‌ی پذیرش از جانب دانشگاه
•    ریزنمرات آخرین مدرک تحصیلی
•    مدارک مهارت‌های زبانی
•    پاسپورت معتبر فعلی‌تان
•    گواهی تولدتان
•    چند عکس اضافه‌ی پاسپورتی
از خودتان که طبق قوانین متعارف گرفته شده‌اند (برای مثال عکس تمام‌رخ از روبه‌رو که با مو پوشیده نشده باشد.)
•    مدارک اثبات توانایی مالی‌ تأمین هزینه‌های تحصیل به وسیله‌ی صورتحساب بانکی یا نامه‌ای رسمی از یک سازمان (این موضوع بستگی به برنامه‌ی شما برای تأمین هزینه‌های تحصیل‌تان دارد، چه توسط خودتان، چه خانواده، چه حامی مالی و چه کمک‌هزینه‌ی تحصیلی)

پیش از اقدام برای تحصیل در خارج از کشور به سؤالات زیر پاسخ دهید:
•    هزینه‌های تحصیل‌تان چقدر است؟
•    هزینه‌های زندگی در منطقه‌ای که دانشگاه‌تان واقع شده چقدر است؟
•    آیا دو نفر را به عنوان معرف آکادمیک (در صورت نیاز طی یک نامه‌ی کوتاه) می‌شناسید؟
•    اگر کسی از شما بخواهد هویت‌تان را ثابت کنید، آیا مدارک مورد نیاز را در اختیار دارید؟
•    آیا یک اداره‌ی پرمشغله خواهد توانست مدارک ارسالیِ شما را به خوبی درک کند؟

در پایگاه داده آرمان‌من دوره‌های کارشناسی را جستجو کنید. برای شروع تحصیل در خارج از کشور هیچ وقت دیر نیست. با ما تماس بگیرید و از مشاوره تحصیلی رایگان آرمان‌من استفاده کنید.


آنچه باید بدانید

راهنمای جامع آزمون IELTS

راهنمای جامع آزمون IELTS

در این مقاله اطلاعاتی در رابطه با هزینه، طریقه‌ی آمادگی، ساختار آزمون و موارد مورد نیازِ داوطلبان آزمون IELTS گردآوری شده است.
نکات کلیدی نوشتن بیانیه شخصی (personal statement)

نکات کلیدی نوشتن بیانیه شخصی (personal statement)

انگیزه‌نامه و بیانیه شخصی از تاثیرگذارترین عوامل در پذیرش دانشگاه هستند که در لیست مدارک مورد نیاز تمام دانشگاه‌ها وجود دارند. در این مقاله نکات مهم نوشتن این نامه‌ها را مرور می‌کنیم.
آیلتس: سامانه بین المللی سنجش زبان انگلیسی

آیلتس: سامانه بین المللی سنجش زبان انگلیسی

در این مقاله با آزمون آیلتس، ساختار این آزمون، هزینه‌ها و تمام چیزهایی که باید درباره آن بدانید، آشنا خواهید.
راهنمای جامع آزمون TOEFL

راهنمای جامع آزمون TOEFL

آزمون زبان بخش مهمی از فرایند تحصیل در خارج و اخذ پذیرش از دانشگاه است. در این مقاله مفصلا به آزمون تافل و جوانب مهم آن پرداخته شده است.
آیلتس در برابر تافل: کدام یک را انتخاب کنیم؟

آیلتس در برابر تافل: کدام یک را انتخاب کنیم؟

در این مقاله تفاوت‌های دو آزمون سنجش زبان انگلیسی، تافل و آیلتس، شرح داده شده است. شما با آشنایی با نقاط قوت هر یک از این آزمون‌ها خواهید توانست انتخاب بهتری انجام دهید.
تحصیلات تکمیلی چیست؟

تحصیلات تکمیلی چیست؟

تحصیلات تکمیلی چیست؟ در چه رشته‌هایی می‌توان در مقاطع تحصیلات تکمیلی تحصیل کرد؟ این موارد و موارد دیگر را در راهنمای ما برای تحصیل در دوره کارشناسی ارشد بیاموزید....
تحصیلات دوره کارشناسی چیست؟

تحصیلات دوره کارشناسی چیست؟

تحصیلات کارشناسی چیست؟ در مقطع کارشناسی در چه رشته‌هایی می‌توانید تحصیل کنید؟ این موارد و موارد دیگر را در راهنمای ما برای تحصیل در دوره کارشناسی بیاموزید ....